Κολοκυθάκια με κρέας


Σε αυτό το φαγητό πρέπει να 
δώσουμε προσοχή στο σοτάρισμα
και στο ανακάτεμα για να μην διαλύσουμε τα κολοκυθάκια και
να τα σερβίρουμε ολόκληρα.
Διαλέξτε τα υλικά σας να είναι
Φρέσκα και ακολουθήστε την συνταγή. Είναι σίγουρο ότι θα σας αρέσει .Καλή επιτυχία.






Υλικά

1 1/2 κιλό κρέας χοντρό (ζυγούρι ή βετούλι)
1 1/2 κιλό κολοκυθάκια μικρά
2 πατάτες μεγάλες κομμένες για φούρνο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα τριμμένη
1 πρέζα ζάχαρη
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 νεροπότηρο λάδι
4-5 κόκκους μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
1/2 νεροπότηρο λάδι
Λάδι για το τηγάνι
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κοτσάνια από τα κολοκύθια και τα ξεπλένουμε με νερό. Τα στεγνώνουμε σε μία πετσέτα και τα περνάμε από το τηγάνι μαζί με τις πατάτες, να πάρουνε χρώμα από όλες τις πλευρές.
Κατεβάζουμε και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο στην άκρη.
Βάζουμε μία κατσαρόλα στην φωτιά, ρίχνουμε το λάδι και το κρέας αφού το έχουμε ξεπλύνει πρώτα
και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας να πάρει χρώμα και να το θωρακίσουμε.
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια να σοταριστούν και αυτά συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τον πελτέ και τον ανακατεύουμε να τσιγαριστεί για ένα λεπτάκι, ρίχνουμε την φρέσκια ντομάτα, και τα υπόλοιπα μυρωδικά εκτός από το αλάτι που θα μπει στο τέλος για να μην μας σφίξει το κρέας.
Συμπληρώνουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν, βάζουμε το καπάκι  και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά
να βράσει για περίπου μία με μιάμιση ώρα αναλόγως το κρέας. Παρακολουθούμε και προσθέτουμε
νερό ζεστό όταν χρειαστεί για να μην κόψουμε το βράσιμο.
Δέκα λεπτά περίπου πριν κατεβάσουμε, ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και τοποθετούμε ένα ένα τα κολοκυθάκια με προσοχή να μην μας σπάσουν προσθέτουμε  το αλάτι
και τα αφήνουμε να βράσουν πάντα σε χαμηλή φωτιά.Δεν ανακατεύουμε για να μην διαλύσουμε τα
κολοκύθια αλλά κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα ανά διαστήματα για να μην μας κωλύσουν.
Όταν είναι έτοιμα και έχουν μείνει με την σάλτσα τους, χωρίς πολλά νερά, κατεβάζουμε και σερβίρουμε.