Κουνέλι λεμονάτο κατσαρόλας

 ΥΛΙΚΑ:

1 κουνέλι (περίπου 1500 γρ.)
150 γρ. κεφαλοτύρι
2 κ.σ. κορν-φλάουρ
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 κλαράκι δενδρολίβανο
1 φύλλο δάφνη (βάγια)
2 λεμόνια
3 κ.σ μουστάρδα
1/2 νεροπότηρο ελαιόλαδο
500 ml νερό
100 ml λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 Πλένουμε καλά το κουνέλι και το στεγνώνουμε με μία πετσέτα. Κόβουμε το τυρί σε κυβάκια και μαζί με το σκόρδο τα βάζουμε στην κοιλιά του. Κλείνουμε με μερικές οδοντογλυφίδες (ή ράβοντας με κλωστή).Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί λίγο βάζουμε καιτο κουνέλι.Το αφήνουμε μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα γυρίζοντας το και από τις δύο πλευρές. Σβήνουμε με κρασί. Περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.  
         Συγχρόνως σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε τη μουστάρδα με το χυμό από τα δύο λεμόνια και το απλώνουμε πάνω από το κουνέλι. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, τη βάγια, το αλάτι και το πιπέρι και τελευταίο το νερό. Το νερό δεν το ρίχνουμε πάνω στο κουνέλι αλλά στις άκρες της κατσαρόλας για να μην το ξεπλύνουμε.
       Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να βράσει για περίπου 1 ώρα. Σε όλη τη διάρκεια παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμη νερό. Ελέγχουμε μετά τα 45 λεπτά αν είναι έτοιμο τρυπώντας το με ένα πιρούνι. Αν δεν είναι έτοιμο το αφήνουμε κι άλλο και προσθέτουμε νερό αν χρειάζεται. Θα πρέπει στο τέλος να μείνει με τα μισά υγρά περίπου από όσα προσθέσαμε. Μόλις είναι έτοιμο σβήνουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Παίρνουμε με μία κουτάλα λίγο ζουμί από την κατσαρόλα και το βάζουμε με  προσοχή να μην καούμε σε ένα μπολ. Διαλύουμε το κορν-φλάουρ σε ένα ποτηράκι με λίγο νερό και το προσθέτουμε στο ζουμί που βγάλαμε. Ανακατεύουμε λίγο και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα για να δέσει η σάλτσα.
    Αφού βγάλουμε τις οδοντογλυφίδες, το δεντρολίβανο και τη δάφνη κόβουμε σε μερίδες. Τις τοποθετούμε σε μία πιατέλα βάζοντας σε μια άκρη της τη γέμιση χωριστά. Σερβίρεται με πατάτες τηγανητές ή με ρύζι.