Κοτόπουλο κρασάτο φούρνου


Μικρές αλλαγές και δοκιμές κάνουν την διαφορά 
στην μαγειρική και στο τραπέζι μας. 
Θα ψήσουμε ένα κοτόπουλο με πολύ λίγα 
εύκολα υλικά, τα οποία βρίσκουμε παντού. 
Η γεύση του όμως
θα είναι μοναδική και μόνο στο πιάτο μας.




Υλικά:
1 κοτόπουλο 
1 νεροπότηρο λευκό κρασί αρετσίνωτο
1 κρασοπότηρο λάδι
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. πάπρικα


Εκτέλεση:

Ξεπλένουμε καλά το κοτόπουλο και το καθαρίζουμε από μικρά φτερά που τυχόν έχει επάνω του.
Αλείφουμε με λάδι παντού μέσα και έξω. Σε ένα μπολάκι αναμιγνύουμε  αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και
αλατοπιπερώνουμε. Τέλος αλείφουμε με την μουστάρδα και το βάζουμε στο ταψί.Ρίχνουμε το κρασί γύρω από το κοτόπουλο, όχι επάνω του και το ξεπλύνουμε προσθέτουμε όσο λάδι έχει περισσέψει και το βάζουμε στο φούρνο στους 250 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Αυτό εξαρτάται από τον φούρνο και από το πόσο μικρό ή μεγάλο είναι το κοτόπουλο. Αφού ψηθεί και ροδίσει το βγάζουμε κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές ή με ρύζι. Για περισσότερη γεύση στο πιάτο περιχύνουμε από πάνω ζουμί από το ταψί. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη