κοιλίτσες κοκκινιστές με φρέσκο κρεμμυδάκι

Είναι ένα φαγητό που σ΄αρέσει ή δεν σ΄αρέσει. Για μας που το τρώμε και για όσους θέλουν να δοκιμάσουν , θα χρειαστούμε.
Υλικά:
700-800 γρμ κοιλίτσες από αρνί ή κατσίκι μικρές
200 γρμ εντεράκια ψιλοκομμένα
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 νεροπότηρο λάδι
1/2 κρασοπότηρο ξύδι
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1/2 κρασοπότηρο κρασί
1 πρέζα ζάχαρη
2 φύλλα βάγιας
4-5 κόκκους μπαχάρι
αλάτι πιπέρι λίγο ρίγανη τριμμένη



Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις κοιλίτσες, τα εντεράκια τα πλένουμε και αυτά και τα γυρίζουμε.  Σε μία κατσαρόλα βράζουμε νερό μαζί με το ξύδι και τα ρίχνουμε μέσα να ζεματιστούν 2-3 λεπτά να αλλάξουν χρώμα.Βγάζουμε και τα στραγγίζουμε.Μόλις κρυώσουν τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια  2-3 εκατοστά  περίπου 2 δάχτυλα. Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και αυτά περίπου στο ίδιο μέγεθος όχι
πολύ ψιλό, να φαίνεται στο πιάτο.
    Βάζουμε μία κατσαρόλα στην φωτιά με  το λάδι να ζεσταίνεται και τσιγαρίζουμε πρώτα τα κρεμμυδάκια. Μόλις μαλακώσουν  ρίχνουμε και τις κοιλίτσες με τα εντεράκια να σοταριστούν και αυτά.Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε να σοταριστεί και αυτός λίγο. Τέλος ρίχνουμε νερό να σκεπάσει τα υλικά.Ρίχνουμε τα φύλλα βάγιας, το μπαχάρι, το αλάτι με το πιπέρι και την ζάχαρη η οποία θα βοηθήσει στο βράσιμο.Η ρίγανη θα μπει λίγο πριν τα κατεβάσουμε για να μείνει το άρωμά της.Βράζουν για μία ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά για να μην μας κολλήσουν. Παρακολουθούμε για νερό μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε.Πριν κατεβάσουμε δοκιμάζουμε αν χρειάζεται κι άλλο βράσιμο.Αφήνουμε να πιουν το νερό τους και να μείνουν με το λαδάκι τους.
 Καλή όρεξη