Κουλουράκια νηστίσιμα

Το καλεί το έθιμο όπως λέμε τις μέρες Σαρακοστής
να φτιάχνουμε κουλουράκια. Να λοιπόν μια συνταγή για
νηστίσιμα  κουλούρια εύκολη και νόστιμη.
χρειαζόμαστε:

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες λάδι
(μπορούμε και σκέτο ελαιόλαδο
εγώ έβαλα μισό μισό για να μην γίνει βαρύ στη γεύση)
ή και μόνο σπορέλαιο το ίδιο αποτέλεσμα έχει
1/2 φλ τσαγιού μέλι
1 1/2 φλ τσαγιού ζάχαρη
χυμό από 3 πορτοκάλια
(περίπου ένα φλιτζάνι)
ξύσμα από 2 κανονικά πορτοκάλια
2 βανίλιες
1 φακελάκι μπεικιν
1 κ γ σόδα


Μην περιμένετε τη νηστεία  για να τα φτιάξετε στο σπίτι σας. Μπορείτε να τα έχετε κάθε μέρα στο τραπέζι μαζί με τον καφέ, το γάλα, ή να τα παίρνετε μαζί για κολατσιό.
Καλή επιτυχία

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το μέλι ελαφρώς σε μπεν μαρι. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά το μέλι. Σε ένα άλλο μπολ διαλυουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και το προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα. Ρίχνουμε μέσα  το μπεικιν και το ξύσμα, Ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγο λίγο  το αλεύρι, αφού το έχουμε κοσκινίσει.Το κοσκλινισμα θα βοηθήσει να γίνουν και πιο αφράτα τα κουλουράκια μας. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.. Πλάθουμε σε ότι σχήμα μας αρέσει τα κουλουράκια μας, και τοποθετούμε σε ταψί που  έχουμε καλύψει τον πάτο του με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 25 λεπτά

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ και τα Πασχαλινά κουλουράκια !