Καλαμαράκια με μανέστρα

Λοιπόν ούτε και ΄γώ το περίμενα ότι θα βγει τόσο νόστιμο.Σκέφτηκα  αντί για ρύζι να δοκιμάσουμε
την μανέστρα μέσα στα καλαμαράκια.Δείτε πως γίνεται και πόσο εύκολα.

Υλικά
1/2 κιλό καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ξερό
250 γρμ κριθαράκι μέτριο
1/2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/2 κρασοπότηρο λάδι
1 φυλλαράκι βάγια
1/2 κρασοπότηρο κρασί



Εκτέλεση
Βάζουμε στη φωτιά  μια κατσαρόλα, και ρίχνουμε το λάδι  μαζί με το κρεμμύδι που το έχουμε ψιλοκόψει να μανέψει λίγο προσέχουμε να μην μας καεί και πάρει μυρωδιά.
Ρίχνουμε τα καλαμαράκια να σοταριστούν  και αυτά λίγο ,και σβήνουμε με το κρασί.
Περιμένουμε ένα λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ. Βάζουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε να διαλυθεί και
προσθέτουμε περίπου τρία ποτήρια νερό, την βάγια, αλάτι πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για περίπου δέκα λεπτά.  Μόλις βράσουν ρίχνουμε μέσα την μανέστρα και χαμηλώνουμε την φωτιά. Ανακατεύουμε συχνά για να μην μας κολλήσει.Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι μέχρι να βράσει ή μανέστρα Δοκιμάζουμε και μόλις είναι έτοιμα κατεβάζουμε και σερβίρουμε. Στο πιάτο βάζουμε λίγο ακόμη πιπέρι φρέσκο για να δώσει άρωμα.