Μανιτάρια φρικασέ

Θα φτιάξουμε τα μανιτάρια με μια συνταγή για φρικασέ κατάλληλη για μέρες νηστείας ή αποχής από το κρέας ή έτσι για αλλαγή. Πάντως γίνονται τέλεια στην γεύση και αντικαθιστούν άνετα το κρέας.
 Υλικά:
1 κιλό μανιτάρια της αρεσκείας μας
2 μέτρια μαρούλια
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό
1/2 ματσάκι άνηθο
1 κούπα του τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Για το αβγολέμονο
2 αυγά χυμό από 2 λεμόνια



Εκτέλεση:
       Με ένα χαρτί κουζίνας καθαρίζουμε τα μανιτάρια, και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Πλένουμε τα μαρούλια  και τα κόβουμε και αυτά, όχι πολύ ψιλά περίπου 2-3 εκατοστά.
Ψιλοκόβουμε και τα κρεμμύδια να είναι έτοιμα.
      Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, μόλις μαραθούν ρίχνουμε και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε να τσιγαριστούν και αυτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, και ρίχνουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει λίγο. μην βάλετε πολύ νερό γιατί θα βγάλουν και από μόνα τους και δεν θέλουμε να γίνει νερουλό σαν σούπα! Αλάτι πιπέρι,  χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για 20-30 λεπτά μέχρι να χυλώσουν.
 Κατεβάζουμε και περιμένουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία για να τα αυγοκόψουμε.
 Για το αυγόκομα δείτε εδώ  γίνεται όπως και στους λαχανοντολμάδες.