Αυγολέμονο! Πως αυγοκόβουμε το φαγητό

Για να αβγοκόψουμε ένα φαγητό χρειάζεται πάνω  κάτω η ίδια διαδικασία. Ας έχουμε λοιπόν κατά νου τα παρακάτω που είναι και τα βασικά και όπου χρειαστεί προσθέτουμε την επιπλέων πινελιά.
   Όταν λοιπόν το φαγητό μας είναι έτοιμο παίρνουμε περίπου το μισό ζουμί από την κατσαρόλα σε ένα μπολ.  Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν   και να γίνει ένα αφράτο υλικό. Κατόπιν προσθέτουμε τους κρόκους,σιγά σιγά ανακατεύοντας και τον χυμό από τα δύο λεμόνια.Τέλος προσθέτουμε και το ζουμί που έχουμε κρατήσει, και συνεχίζουμε να χτυπάμε για ένα λεπτάκι περίπου. Όταν είναι έτοιμο το περιχύνουμε πάνω από το φαγητό μας και κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα για να πάει παντού το αβγολέμονο. Είναι έτοιμο για σερβίρισμα.