Γαύρος ριγανάτος

Σε δέκα λεπτά  έχουμε έτοιμο τον γαύρο με σάλτσα μουστάρδας, και με γρήγορες διαδικασίες.
Για να τον φτιάξουμε  θα χρησιμοποιήσουμε.
Υλικά:
1 κιλό γαύρο
1 ποτήρι νερό
1/2 ποτήρι του κρασιού λάδι
2  κ.σ.  μουστάρδα
1/2 κ.γ. ρίγανη κοφτό
2 γουλιές σκόρδο ψιλοκομμένες
μισό λεμόνι
αλάτι
και ένα μεγάλο τηγάνι
Για όποιον θέλει μπορεί να προσθέσει και 1-2 μικρές καφτερές πιπεριές


Εκτέλεση:
Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε το νερό, το λάδι, τη ρίγανη και το αλάτι. Αφήνουμε να ζεσταθεί και προσθέτουμε την μουστάρδα ανακατεύοντας με ένα πηρούνι για να διαλυθεί.
Έπειτα τοποθετούμε τον γαύρο τον οποίο έχουμε καθαρίσει προηγουμένος και το σκόρδο.
Αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά ώς να χυλώσει το ζουμάκι του σβήνουμε την φωτιά και στίβουμε
το λεμόνι.Σερβίρουμε σε μία πιατέλα .Λεμόνι μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερο στο πιάτο μας, αναλόγος του πόσο ξινό το θέλει ο καθένας.