Μωσαϊκό με λευκή σοκολάτα(Κορμός)

Κλασικό και παραδοσιακό γλυκό του
καλοκαιριού και όχι μόνο.
ΥΛΙΚΑ:
1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
1/2 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική
2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ
250 γρ. βούτυρο
7 κ.σ. κακάο
1/2 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας μας
για την επικάλυψη:
1 κουβερτούρα λευκή
προαιρετικά λίγη  πολύχρωμη τρούφα(για διακόσμηση)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Χτυπάμε το βούτυρο με ένα μίξερ μέχρι να μαλακώσει
και να αφρατέψει αφού το έχουμε βγάλει από το ψυγείο μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Ρίχνουμε σιγά σιγά την ζάχαρη άχνη και την κρυσταλλική συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλότερη ταχύτητα. ¨Επειτα προσθέτουμε στο μείγμα μας και το κακάο κουταλιά-κουταλιά. Ανακατεύουμε με το χέρι καλά και στην συνέχεια προσθέτουμε το λικέρ και σπάζουμε τα μπισκότα μέσα σε μεσαία κομμάτια. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε καλά με το χέρι μέχρι να γίνει το μείγμα μας μια ωραία μάζα. Αφήνουμε το μείγμα στην κατάψυξη για 1 ώρα. ¨Επειτα το βγάζουμε από την κατάψυξη. Κόβουμε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε εκεί πάνω το μείγμα μας. Με τη βοήθεια των χεριών μας το πλάθουμε να το φέρουμε στην μορφή που το θέλουμε. Λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα σε Μπεν-Μαρί και την ρίχνουμε ομοιόμορφα πάνω από το γλυκό. Αν θέλουμε να το διακοσμήσουμε περισσότερο ρίχνουμε λίγη πολύχρωμη τρούφα από πάνω. Το αφήνουμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο να σφίξει καλά. Το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε.