Σπιτική και δροσερή λεμονάδα


Μπορούμε να έχουμε στο ψυγείο μας έτοιμη λεμονάδα φτιαγμένη από εμάς εύκολα και χωρίς συντηρητικά.
ΥΛΙΚΑ:
χυμό από 30 λεμόνια(μετρίου μεγέθους)
ξύσμα από τα 10 λεμόνια
1 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Παίρνουμε το ξύσμα από τα 10 λεμόνια. Τα στίβουμε όλα και
παίρνουμε το χυμό τους. Ρίχνουμε το χυμό μαζί με το ξύσμα
σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
Την επόμενη μέρα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη σε μία κατσαρόλα για να φτιάξουμε το σιρόπι. Αφήνουμε να βράσει αρκετά για να δέσει πολύ και να γίνει παχύρρευστο. Όταν το ανακατεύουμε θα πρέπει να στέκεται στα τοιχώματα της κατσαρόλας. Εφόσον είναι έτοιμο το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει αλλά
όχι πολύ(10 λεπτά περίπου), για να μην μας καραμελώσει όταν ρίξουμε τον χυμό. Στο μεταξύ έχουμε βγάλει τον χυμό από το ψυγείο και τον έχουμε σουρώσει σε ψιλό σουρωτήρι. Όταν είναι έτοιμο το σιρόπι προσθέτουμε τον χυμό σιγά σιγά και ανακατεύουμε συνέχεια για να μην μας ζαχαρώσει. Βάζουμε τον έτοιμο χυμό σε μπουκάλια και αφού κρυώσει τα κλείνουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Και έτσι εύκολα έχουμε έτοιμο συμπυκνωμένο χυμό λεμονιού. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να έχουμε χυμό πορτοκάλι ή μανταρίνι.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν θέλουμε να τον φτιάξουμε την ίδια ημέρα θα πρέπει να μείνει στο ψυγείο ο χυμός με το ξύσμα για τουλάχιστον 5-6 ώρες.