Καγιανά ,Ντομάτες με τ' αυγά

Ένα πιάτο ζεστό φαΐ χωρίς κόπο και με λίγα υλικά
αρκετά διαδεδομένο εποχιακό πιάτο .
Χωρίς καγιανά δεν νοήτε καλοκαίρι.
Χρειαζόμαστε
5-6 ώριμες ντομάτες
6     αυγά
1 κρασοπότηρο λάδι όχι πολύ γεμάτο
2   φυλλαράκια δυόσμο
και αν θέλουμε λίγη φέτα σκληρή τριμμένη
αλάτι πιπέρι
Αν δεν μας αρέσει ο δυόσμος μπορούμε να βάλουμε μία πρέζα ρίγανη
Εκτέλεση
Πλένουμε τις ντομάτες με μπόλικο νερό. Σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει της ζεματάμε για περίπου ένα λεπτό .
Έτσι θα μπορέσουμε να τις ξεφλουδίσουμε πιο εύκολα.Αφού είναι έτοιμες τις κόβουμε σε κομμάτια όχι πολύ μικρά, να το καταλαβαίνουμε το φαγητό στο στόμα,Σε ένα πιάτο σπάζουμε τα αυγά και τα αφήνουμε χωρίς να τα χτυπήσουμε.Ρίχνουμε τις ντομάτες σε ένα τηγάνι να βράσουν μέχρι να χωνέψουν το νερό τους. Στο διάστημα αυτό ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα για να μην μας κολλήσουν. Μόλις δούμε ότι είναι έτοιμες προσθέτουμε  το τυρί, το αλάτι,το πιπέρι και τα μυρωδικά τέλος ρίχνουμε και τα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα για να διαλυθούν και να απλωθούν στο τηγάνι . Μόλις ενσωματωθούν τα υλικά κατεβάζουμε από την φωτιά. Σερβίρονται σκέτα ή και με τηγανητές πατάτες.