Άγρια σπαράγγια του βουνού, Αλογοουρές

Τα σπαράγγια αυτά φυτρώνουν σε πολύ μεγάλα     ύψη στα βουνά της Εύβοιας και ριζώνουν πάνω στα βράχια. Θρέφονται και αναπτύσσονται με όσο νερό μπορεί να κρατήσει ο βράχος στις ρωγμές του και με την υγρασία της νύχτας. Είναι κουραστικό να τα μαζέψεις αλλά απολαυστικό να τα τρως.Αποτελούν έναν θρεπτικό και απολαυστικό μεζέ. Πως μπορούμε να τα ετοιμάσουμε!
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό να βράζει και ρίχνουμε στο νεράκι 1 κ.σ. αλάτι(ανάλογα με το πόσα σπαράγγια θα ζεματίσουμε). Ταυτοχρόνως καθαρίζουμε τα σπαράγγια κόβοντας τον ανθό που βρίσκεται στην άκρη καθώς και τις άκρες από τα φύλλα. Τα ξεπλένουμε καλά και αφού έχει πάρει βράση το νερό τα ρίχνουμε μέσα  για 2-3 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Κατόπιν τα βγάζουμε από το νερό με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. ¨Εχουμε κατεβάσει την κατσαρόλα από τη φωτιά και βάζουμε ένα τηγάνι με λάδι να ζεσταίνεται. Σε ένα πιατάκι βάζουμε λίγο αλεύρι και τα αλευρώνουμε. Αφού έχει ζεσταθεί το λάδι  χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα τηγανίζουμε γυρίζοντας τα με ένα πιρούνι μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά προσέχοντας να μην μας καούν. Σερβίρονται με λεμόνι.