Σε μία κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό να βράζει και ρίχνουμε στο νεράκι 1 κ.σ. αλάτι(ανάλογα με το πόσα σπαράγγια θα ζεματίσουμε). Ταυτοχρόνως καθαρίζουμε τα σπαράγγια κόβοντας τον ανθό που βρίσκεται στην άκρη καθώς και τις άκρες από τα φύλλα. Τα ξεπλένουμε καλά και αφού έχει πάρει βράση το νερό τα ρίχνουμε μέσα για 2-3 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Κατόπιν τα βγάζουμε από το νερό με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. ¨Εχουμε κατεβάσει την κατσαρόλα από τη φωτιά και βάζουμε ένα τηγάνι με λάδι να ζεσταίνεται. Σε ένα πιατάκι βάζουμε λίγο αλεύρι και τα αλευρώνουμε. Αφού έχει ζεσταθεί το λάδι χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα τηγανίζουμε γυρίζοντας τα με ένα πιρούνι μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά προσέχοντας να μην μας καούν. Σερβίρονται με λεμόνι.
Άγρια σπαράγγια του βουνού, Αλογοουρές
Ετικέτες
Ορεκτικά
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό να βράζει και ρίχνουμε στο νεράκι 1 κ.σ. αλάτι(ανάλογα με το πόσα σπαράγγια θα ζεματίσουμε). Ταυτοχρόνως καθαρίζουμε τα σπαράγγια κόβοντας τον ανθό που βρίσκεται στην άκρη καθώς και τις άκρες από τα φύλλα. Τα ξεπλένουμε καλά και αφού έχει πάρει βράση το νερό τα ρίχνουμε μέσα για 2-3 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Κατόπιν τα βγάζουμε από το νερό με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. ¨Εχουμε κατεβάσει την κατσαρόλα από τη φωτιά και βάζουμε ένα τηγάνι με λάδι να ζεσταίνεται. Σε ένα πιατάκι βάζουμε λίγο αλεύρι και τα αλευρώνουμε. Αφού έχει ζεσταθεί το λάδι χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα τηγανίζουμε γυρίζοντας τα με ένα πιρούνι μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά προσέχοντας να μην μας καούν. Σερβίρονται με λεμόνι.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου