Κολοκυθοανθοί με ρύζι και μύδια(Γιαπράκια)


Καλοκαιρινό φαγητό. Σερβίρεται και σαν ορεκτικό και σαν κυρίως πιάτο.
Για 20-25 γιαπράκια θα χρειαστούμε:
Υλικά:
20-25 ανθούς από κολοκύθια
1 κούπα του τσαγιού ρύζι Καρολίνα
200 γρ. μύδια καθαρισμένα
4-5 κλαράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 1/2 κρασοπότηρο λάδι
1 ποτήρι νερό 
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
   Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο και περιμένουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαραθούν.

Ρίχνουμε τα μύδια και τα ανακατεύουμε και αυτά. Μόλις σωταριστούν και αυτά λίγο, προσθέτουμε και το ρύζι. Ανακατεύουμε  όλα μαζί σε σιγανή φωτιά για 1-2 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
   Παίρνουμε τους ανθούς έναν-έναν και κρατώντας τους με το ένα μας χέρι τους ανοίγουμε προσεκτικά χωρίς να σπάσουν και με ένα κουταλάκι του γλυκού τους γεμίζουμε με το μείγμα που έχουμε φτιάξει. Υπολογίζουμε ότι το ρύζι θα φουσκώσει γι' αυτό δεν τα γεμίζουμε πολύ ούτε πιέζουμε το μείγμα (θέλουμε να είναι αφράτο στα χέρια μας). Κλείνουμε τον ανθό διπλώνοντας 
ένα ένα τα φυλλαράκια του και τα τοποθετούμε προσεκτικά να μην μας αδειάσουν σε ένα ταψάκι.
   Μόλις τελειώσουμε προσθέτουμε και το νερό με το υπόλοιπο λάδι. Ρίχνουμε λίγο αλατάκι ακόμη από πάνω και πιπέρι. Βάζουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς περίπου για 20-25 λεπτά μέχρι να βράσει το ρύζι. Σερβίρουμε και καλή μας όρεξη!