Γιορτινό ρύζι σε φόρμα

Θα φτιάξουμε ένα πολύ νόστιμο ρύζι το οποίο σερβίρεται σαν συνοδευτικό στα φαγητά μας, αλλά μπορούμε να το φάμε και σκέτο με προσθήκη μιας οποιαδήποτε σάλτσας.
Έχει πλούσια εμφάνιση, και σερβίρεται σε κομμάτια τα οποία δεν διαλύονται στο πιάτο μας, και έτσι μπορούμε να πετύχουμε όποια διακόσμηση χωρίς να μας χαλάσει.

Υλικά: 
1/2 κιλού ρύζι κίτρινο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 καρότο τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
2 κ.σ. σταφίδες μαύρες
2 κ.σ. κουκουνάρι
2 κ.σ. αγνό βούτυρο ή μαργαρίνη
1/2 ποτήρι γάλα
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. μέλι
1 κύβο λαχανικών
 200 ml βραστό νερό
αλάτι, λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι (ή γουόκ)  βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το κρεμμύδι, και το ρύζι για να τσιγαριστούν ελαφρά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την πιπεριά, το καρότο, τις σταφίδες, το κουκουνάρι και τον κύβο λαχανικών. Ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό  ανακατεύοντας. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 15 λεπτά και αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια προσθέτουμε ακόμη λίγο ζεστό νερό για να μην του κόψουμε τη βράση. Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε το γάλα με τη μουστάρδα και το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν και περιχύνουμε το φαγητό μας. Αφήνουμε να τραβήξει όλα τα υγρά, προσέχοντας να μην κολλήσει . Αν το επιθυμούμε προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε σε μία φόρμα του κέικ και όταν κρυώσει αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου