Τηγανιτή πανσέτα στο κρασί


Σε αυτή τη συνταγή θα φτιάξουμε την
πανσέτα με πολύ απλό και γρήγορο τρόπο.
Σε λίγα μόνο λεπτά θα μπορέσουμε
να ετοιμάσουμε ένα νόστιμο φαγητό για
εμάς αλλά και τους καλεσμένους μας.
Εκείνο που έχει σημασία είναι να μείνει το κρέας μαλακό και να μας δώσει όλη την γεύση του και την
νοστιμιά του.
Όλα αυτά θα τα συγκεντρώσουμε σε μία σάλτσα την οποία θα περιχύσουμε στο τέλος πάνω από το πιάτο μας.

  Υλικά:

1 κιλό πανσέτα χοιρινή κομμένη σε λεπτά κομμάτια
1 κούπα λευκό ξηρό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
χυμό από ένα μέτριο λεμόνι
1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
ρίγανη, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
    Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά. Μέχρι να ζεσταθεί κόβουμε το σκόρδο στην μέση και τρίβουμε τις πανσέτες με αυτό και από τις δύο πλευρές για να αφήσει το άρωμα του πάνω στο κρέας. Αλατοπιπερώνουμε και  τις βάζουμε να ψηθούν.Αφήνουμε το κρέας να πάρει χρώμα από τη μία και ύστερα τις γυρίζουμε από την άλλη. Μόλις το κρέας μας πάρει καλά χρώμα και από τις δύο πλευρές ρίχνουμε τη ρίγανη και προσθέτουμε το κρασί. Αφήνουμε να βράσει καλά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και να μείνει το μισό. Ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, αφήνουμε για άλλο ένα λεπτό και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
    Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές, ρύζι ή με πουρέ πατάτας.
Περιχύνουμε το πιάτο με το ζουμί που έχει μείνει στο τηγάνι μας.
Και συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής. Για πράσινη σαλάτα πατήστε ΕΔΩ