Ταραμοσαλάτα με γεύση και άρωμα

Δεν χρειάζεται να περιμένουμε την Καθαρή Δευτέρα για να φτιάξουμε ταραμοσαλάτα, πάντα μπορούμε να την έχουμε στο τραπέζι μας .Συνοδεύει ευχάριστα λαδερά, κρέατα ,τηγανιτά.Είναι ένα ορεκτικό που σερβίρεται σε πιάτο ή μπολάκι ή και επάνω σε ψωμάκια σαν καναπεδάκια.
Υλικά:
1/2 κιλό Ψωμί μπαγιάτικο (μόνο την ψύχα)
1/2 Ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
χυμό από 2 λεμόνια
Προαιρετικά για περισσότερη γεύση και άρωμα
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κλαράκια άνιθο ψιλοκομμένα



Εκτέλεση

Παίρνουμε την ψύχα από το ψωμί και την ρίχνουμε σε ένα μπολ με νερό.Αφού μουλιάσει καλά την βγάζουμε και την στίβουμε δυνατά με τα χέρια μας, για να μην μας βγάλει νερά μετά στην σαλάτα, και την αφήνουμε σε ένα δίσκο.
       Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τον ταραμά με λίγο από το λάδι για να διαλυθεί. Προσθέτουμε λίγο λίγο το ψωμί και μετά το λάδι χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.και τέλος τον χυμό από τα λεμόνια. Αν το θέλουμε πιο ξινό προσθέτουμε λίγο λεμόνι ακόμα μέχρι να το φέρουμε στα δικά μας γούστα.Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει αφράτος ο ταραμάς.
      Τον άνιθο και το κρεμμυδάκι τα προσθέτουμε στο τέλος και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να απλωθούν οι μυρωδιές και οι γεύσεις και είναι έτοιμος για σερβίρισμα.