Λαχταριστοί λαχανοντολμάδες αυγολέμονο

Για τους Λαχανοντολμάδες μας θα χρειαστούμε τα παρακάτω
Υλικά:
1 λάχανο αφράτο
700 γρμ. κιμά χοιρινό
200 γρμ.ή μία κούπα ρύζι Καρολίνα
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
3-4 κλαράκια άνηθο
3-4 φουντίτσες δυόσμο
3-4 κλαράκια μαϊντανό
1 καρότο μικρό
1 πιπεριά Φλωρίνης μικρή ψιλοκομμένη
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Για την σάλτσα αβγολέμονο:
2 αυγά 2 λεμόνια 1 κουταλιά της σούπας κορν-φλάουρ



Εκτέλεση:
   Αφού καθαρίσουμε το λάχανο βγάζοντας 2-3 φύλα απ' έξω, αφαιρούμε με ένα μαχαίρι το κοτσάνι μέχρι μέσα χωρίς να το διαλύσουμε.Έπειτα το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό να ζεματιστούν τα φύλλα και να μαλακώσουν. το αφήνουμε λίγο από την μια πλευρά και έπειτα το γυρίζουμε από την άλλη. Σε 2-3 λεπτά που θα έχει μαλακώσει το βγάζουμε και αφαιρούμε τα φύλλα που έχουν μαλακώσει. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όσα φύλλα δεν έχουν μαλακώσει. Αφήνουμε τα φύλλα στην άκρη να στραγγίζουν και ετοιμάζουμε την γέμιση.
   Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμυδάκι και τα φρέσκα , καθώς και τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τον άνηθο και την πιπεριά Φλωρίνης. Στην συνέχεια τρίβουμε χοντρό το καρότο αφού πρώτα το καθαρίσουμε. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά με το ρύζι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τέλος το μισό κρασοπότηρο λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε μέχρι να δέσουν μεταξύ τους.
   Παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα μας και κόβουμε το κοτσάνι. Γεμίζουμε το κάθε φύλλο με μια κουταλιά της σούπας όχι γεμάτη και το τυλίγουμε διπλώνοντας τις άκρες προς τα μέσα. αν είναι μεγάλα τα φύλλα που έχουμε, τα κόβουμε στην μέση για να μην είναι πολύ μεγάλος ο λαχανοντολμάς. Αφού ολοκληρώσουμε την διαδικασία τοποθετούμε στον πάτο της κατσαρόλας μας τα κοτσάνια που κόψαμε από τα φύλλα και από πάνω βάζουμε προσεκτικά τους λαχανοντολ-
μάδες μας με το τελείωμα τους να ακουμπά κάτω. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας νερό μέχρι να σκεπαστούν οι ντολμάδες, το άλλο μισό ποτήρι ελαιόλαδο, λίγο αλάτι ακόμη και πιπέρι. Βάζουμε από πάνω ένα πιάτο και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα περίπου. Κατά τη διάρκεια του βρασμού ελέγχουμε το φαγητό μας σε περίπτωση που χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο ακόμα νερό αν δεν είναι έτοιμο για να συνεχίσει να βράζει.
   Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο παίρνουμε περίπου το μισό ζουμί από την κατσαρόλα, κρατώντας το πιάτο για να μην μας πέσουν οι ντολμάδες. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια ωραία μαρέγκα. Κατόπιν ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα προσθέτουμε τους κρόκους, τον χυμό από τα δύο λεμόνια,το ζουμί που έχουμε κρατήσει και το κορν-φλάουρ και συνεχίζουμε να χτυπάμε για ένα λεπτάκι περίπου. Όταν είναι έτοιμο το περιχύνουμε πάνω από τους ντολμάδες μας και κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα για να πάει παντού το αβγολέμονο. Είναι έτοιμο για σερβίρισμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου