Γαύρος πλακί

Υλικά:

1  κιλό γαύρο χοντρό 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 σκόρδο χλωρό (ή 2 γουλιές ξερό)
5-6 κλαράκια μαϊντανό
2-3 ώριμες μέτριες ντομάτες
½ ποτήρι του νερού λάδι
1 κρασοπότηρο νερό
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τον γαύρο, τον ξεπλένουμε και τον αφήνουμε για λίγο να στραγγίξει σε ένα σουρωτήρι. Έπειτα ξεπλένουμε και καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια. Το ίδιο και για το σκόρδο.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Τα αφήνουμε στη φωτιά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαραθούν (προσέχουμε να μην μας καούν).Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα στρώνουμε σε ένα μεσαίο ταψάκι (υπολογίζουμε να χωράει απλωμένος ο γαύρος). Από πάνω στρώνουμε τον γαύρο. Πλένουμε τις ντομάτες και τις ξεφλουδίζουμε. Έπειτα τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή τις περνάμε από τον τρίφτη. Ρίχνουμε την ντομάτα πάνω από τα ψάρια και την απλώνουμε να πάει ομοιόμορφα παντού. Προσθέτουμε το νερό και το λάδι . Τελευταίο ρίχνουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αλάτι και το πιπέρι.
Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.